5x Minerva Headliners
2 sep - 14 okt 2018

Kunstlievend Genootschap Pictura
St. Walburgstraat 1, 
9712 HX Groningen

Openingstijden
woensdag t/m zondag van 13.00 t/m 17.00 uur

 

Beeld: Joëlle de Ruiter

 

Pictura presenteert 5X Minerva Headliners
(5 net afgestudeerden van Minerva tonen hun examenwerk)

Met werk van:  Annika Visser, Dagmar Stap, Janine Haddering, Joëlle de Ruiter en Liona Dekker

 

Annika Visser: Ik schep beelden die krioelen van het leven in een esthetisch wemelend geheel. Het lijken decoratieve organismen. Pas in tweede instantie valt de seksuele lading op. Eros als erotische- en scheppende kracht en onderdeel van “the living experiment we call nature”

 

Joëlle de Ruiter: Wat is de invloed van subjectiviteit op hoe we iets ervaren? De manier waarop we de wereld om ons heen zien kan er zwaar door beïnvloed worden. In mijn werk geef ik twee vertellingen van dezelfde gebeurtenis in één beeld, beiden met een compleet andere afloop. Geeft dit je als kijker dan ook "de ware gebeurtenis"?

 

Janine Haddering: Gefascineerd door waarneming ontstaat mijn fotografische werk dat op de grens tussen figuratie en abstractie zit. Bij het zien van mijn beelden kijk je naar een ritmische compositie van licht en donker, horizontalen en verticalen. Als beschouwer kan je in een situatie terechtkomen dat je niet goed weet waarnaar je kijkt. Dat is juist mijn bedoeling, want die zoektocht naar herkenning stopt zo gauw het beeld verandert in de weergave van een object.
> Meer informatie
> Prijslijst

 

Dagmar Stap: Ik zie elke supermarkt als een museum van onze consumptiemaatschappij. Maar mijn inspiratie vind ik vooral in Aziatische toko’s. Daar vind je meer illustraties en kleuren. En omdat ik teksten vaak niet kan lezen, worden dit voor mij ook illustraties. Door deze verpakkingen te borduren zet ik de massaproductie even stil. Ik realiseer me dan hoeveel we kopen en eten. 

 

Liona Dekker: Gebak is het uitgangspunt van mijn werk. Het fascineert me omdat gebak je verleidt met zijn kleuren en structuren, nog voordat je het proeft . Door te experimenteren met de waarneming en het werken met verschillende verfdiktes kan het voor de beschouwer een uitdaging wordt om het gebakje terug te zien in het schilderij.